Even geduld, het menu wordt opgeladen...


Historiek
 

Halterclub Zaventem zag het levenslicht in 1969 als geesteskind van de toenmalige voorzitter Jean-Pierre Van Goethem. Valentino Cristelli was de secretaris en Louis Borgez de penningmeester. Louis Borgez is trouwens vandaag nog actief in de dagelijks leiding van de club.

Reeds van in het begin was het duidelijk dat Halterclub Zaventem geen rijkemanskindje was. Na enkele omzwervingen vond de club eindelijk een vast onderkomen in de gemeentelijke sporthal , Steenokkerzeelstraat Zaventem in 1974. In het begin werd er getraind op toestellen die door de leden zelf in elkaar geknutseld waren en draaide de club enkel dankzij de inkomsten van de lidgelden. Vandaag is de club nog steeds een financieel gezonde vereniging. Wij gaan er prat op dat alle toestellen en gewichten in eigen beheer zijn.

Wij hebben als doelstelling het aanbieden van trainingsmogelijkheden aan de inwoners van Zaventem en omgeving aan een democratische prijs en dit in een familiale sfeer. Iedereen is welkom, ongeacht afkomst of huidskleur. Zo telt Halterclub Zaventem leden van Italiaanse, Spaanse, Zweedse, Marokkaanse en Russische afkomst. Zeer belangrijk is dat wij hiermee nog geen enkel probleem gekend hebben. Hierdoor wordt de hechte band onder de leden geaccentueerd. Iedereen kent iedereen en samen zijn wij een gezonde familie zowel letterlijk als figuurlijk.

Terwijl de club in de beginjaren meer gericht was op krachttraining, willen wij vandaag ook de dames niet teleurstellen. Zo gaat een groot deel van het jaarlijks budget naar cardiotoestellen en bieden wij zo fitness-gerichte lichaamsbeweging aan. Twee jaar geleden werd een airco-installatie geïnstalleerd zodat er ook tijdens de zomermaanden in een aangename temperatuur kan getraind worden.

Wij willen hier het gemeentebestuur bedanken omdat wij onze oefenruimte voor een billijke prijs kunnen huren. Hierdoor zijn we een gevestigde waarde in de Zaventemse sport.

Ondertussen hebben ook sporters uit de verschillende verenigingen (gevechtssporten, basket, voetbal e.a.) de weg gevonden naar "den Halter" met als doel beter te presteren binnen hun eigen discipline. Uiteraard zijn ook de recreanten zeer welkom.

Indien U een kijkje wilt nemen of indien U verder informatie wilt, bent U steeds welkom op dinsdag en donderdag tussen 19 en 21u. Wij hopen U binenkort te kunnen verwelkomen.


top  

 Bestuur | Historiek | Trainingsfaciliteit | Openingsuren & Prijzen | Clubreglement | Voorbeelden van oefeningen | Clubsfeer | Links